NM-opplevelsen

NM-opplevelsen

Askøy Skolebrass. NM i Stavanger 2015. FOTO: Kathe Skråmestø
Askøy Skolebrass. NM i Stavanger 2015. FOTO: Kathe Skråmestø

For en tur! For et korps!

Dette blir en høyst subjektiv affære, men likevel:
Askøy skolebrass leverte en fantastisk fin tolkning av “Music for a festival” i NM i Stavanger. Dommerne belønnet oss med en 92 poeng og 3. plass i 2. divisjon, bare ett fattig poeng fra førsteplassen.

Dommer Odin Hagens kommentarer:

Takk for en flott fremførelse! Korpset har en imponerende tuttiklang, og dere viser veldig god dynamisk disiplin. Spesielt kjekt å høre at dere skiller så godt i de lavere dynamikkene. Dere musiserer godt både som korps og solister (BRAVO!) og er flinke til å variere klang, artikulasjon og stil for å oppnå det dere vil. Samspillet er generelt godt, glimrende i 2. del, men med noe rusk i 1. og litt i 3.
Takk for konserten!

Dommer Morten Wensbergs kommentarer:

Sats I – Herlig driv. Flott TUTTI-klang. Det er veldig imponerende at når ensemblet av og til sakser bittelitt, så finner dere alltid sammen igjen.
Sats II – Nydelig stemning. Flotte solister. Dere musiserer veldig fint. Det låter balansert, rent og samspilt. Veldig vakkert, rett og slett!
Sats III – Flott driv i åpningen. Bra energi hele veien og en herlig trøkk i allargando like før slutt!
Dette er veldig bra! Dere låter som et komplett korps – uten svake sider. Aller mest imponert er jeg over 2. satsen. Den var rørende vakker! Virkelig bra spilt!
Yttersatsene er også meget bra, men det “sakser” litt av og til (dere tar dere alltid bra inn!) og noe av overskuddet forsvinner litt i noen av de lange, tekniske passasjene.
Men – BRAVO! Dere er gode! Virkelig gode!

Gode ord både fra dommerne, og gratulasjoner kom fra mange hold i løpet av dagen.

Om kvelden hadde korpset en hyggelig stund på Kampen skole, der vi bodde, med utdeling av priser til alle gruppene. I år ble det spesiallagede T-skjorter med priser som “årets søtnoser”, “årets mobilgutter”, “årets swag gang”, årets “tut og kjør” og en rekke andre hedersbetegnelser.

Vi tok også skikkelig avskjed med våre “pensjonister”, Trine og Lars Otto, som nå går av for alderen.
Leggetidene ble strukket, men til slutt sovnet alle på madrassene. Glade og slitne, får vi tro.

På vegne av styret ønsker jeg alle som er i og rundt Askøy skolebrass en god sommer! Så møtes vi igjen til første øving 17. august og seminar påfølgende helg. Det ser jeg frem til. Dette korpset, fra de yngste aspirantene til de eldste i hovedkorpset, har så mye potensial at himmelen er grensen!

Comments are closed.